EBEMA maakt Festivalpark Werchter gebruiksklaar

Sinds half augustus kan je permanent wandelen, genieten en verpozen in het vernieuwde ‘Festivalpark Werchter’. Dat is het terrein waar onder andere Rock Werchter plaatsvindt. Bvba Werchter Park realiseerde een optimale combinatie van een landschapspark (doorheen het jaar) en een hoogdynamisch park (tijdens het festivalseizoen). Een van de grote uitdagingen van het project was de ondergrondse infrastructuur.

Om de benodigde permanente en tijdelijke bekabeling op een veilige en handige manier onder te brengen, bedacht EBEMA een geïntegreerde totaaloplossing op maat. Het bedrijf ontwierp een standvastige betonnen kabelgoot, waarbij de middengoten verbonden zijn door een gefundeerd aftakkingssysteem. Via opklapbare deksels kunnen de tijdelijke nutsleidingen efficiënt geplaatst en verwijderd worden voor en na elk festival. In totaal werden voor het landschapspark 2.369 meter op maat gemaakte kabelgoot en 23 putten geleverd.

© Dierderik Craps