Brussels gebouw van modernist Constantin Brodzki wordt co-working space

© FOSBURY_ jeroenverrecht

Co-working space Fosbury & Sons heeft een flexibele werkplaats geopend in de voormalige kantoren van betonproducent CBR in Watermaal-Bosvoorde.

Het gebouw werd eind jaren zestig ontworpen door Constantin Brodzki en geldt als een icoon van betonarchitectuur in ons land. Fosbury & Sons, dat al twee jaar in Antwerpen aanwezig is met co-workingruimte, koos Brodzki’s modernistisch meesterwerk als hun eerste Brusselse hub.

De interieurarchitecten van Going East renoveerden het gebouw tot een 7.000 m2 grote co-workingplek, volgens Fosbury & Sons “met oneindige mogelijkheden voor een unieke kantoor-ervaring”. Er is zowel gedeelde werkplaats als private ruimte beschikbaar.

Brodzski’s gebouw uit 1970 is allesbehalve zonder betekenis voor prefab beton architectuur. Bouwheer CBR eiste destijds de toepassing van een maximum aan geprefabriceerde elementen. Daarbovenop moest de gevel alle kwaliteiten van het beton laten uitkomen…, “als materiaal dat tegelijkertijd nobel, structureel en open is voor alle nodige functionele integraties”. De ovaalvormige elementen van die gevel – waarbij de vensters bij voorbaat waren ingewerkt – refereren aan de roemruchte tijd van de art nouveau.

You may also like...