Xella pioniert met mixed reality

FEBE-lid Xella pionierde vijf jaar geleden al met BIM. Nu gaat het bedrijf nog een stap verder, met mixed reality via een holografische lens. Deze technologie maakt het mogelijk om alle data van het BIM-model op de bouwwerf in realtime beschikbaar te maken via de cloud. Het systeem werd voor het eerst toegepast op de bouwwerf van Woonzorgzone Centrum-Zuid in Merelbeke, in samenwerking met Bouwbedrijf Vanhout.

Bouwvakkers zijn uitgerust met een helm en ingebouwde holografische lens. De bouwvakker ziet de realiteit, aangevuld met 3D-hologrammen van de te bouwen muren. Hij kan rond het hologram stappen, terwijl dat op de juiste positie en in de juiste verschaling blijft staan, en instructies doorgeven aan zijn collega waarmee hij samenwerkt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *