“Daar is de lente. Hoog tijd om terug naar buiten te trekken”

ik ben overigens oprecht blij met het feit dat de jongeren erop wijzen dat zij morgen de gevolgen dragen van onze beslissingen van vandaag

— Stef Maas

Daar is de lente. Hoog tijd om terug naar buiten te trekken voor een fietstocht, een wandeling door uw dorp of stad of om gewoon op uw terras of één of ander plein te genieten van de ontluikende natuur en de oplichtende omgeving. Misschien moet u dat deze lente doen met aandacht voor de bijzonder diverse manieren waarop beton toegepast wordt. Soms is het discreet, en keurig geïntegreerd in de natuur, soms prominent aanwezig en puur functioneel. De buitenruimte wordt als het ware aangekleed met geprefabriceerde betonnen elementen. Deze 243ste uitgave van BETON zal u ongetwijfeld prikkelen om dit voorjaar met prefab beton aan de slag te gaan en staat boordevol praktische oplossingen.

Een fietspad met een optimaal rijcomfort, een speelplaats die weerstand biedt aan de aprilse grillen zonder in een modderpoel te veranderen, een tuin die rust uitstraalt en keurig in lijn is met de nieuwste trends… Voor een duurzaam ontwerp in beide betekenissen van het woord vindt u in dit nummer inspiratie bij de vleet.

In het licht van de jongste klimaatmarsen – ik ben overigens oprecht blij met het feit dat de jongeren erop wijzen dat zij morgen de gevolgen dragen van onze beslissingen van vandaag – dreigen we te vergeten dat duurzaamheid en milieu-impact over meer gaan dan over Carbon Footprint alleen. We hebben met z’n allen de verantwoordelijkheid om steeds het totale plaatje te beschouwen. Wij, de redactie van BETON, trachten u zo goed mogelijk te informeren. Dat doen we overigens al bijna 50 jaar. Een verjaardag die we vanaf volgend nummer graag met u als trouwe lezer vieren.

Stef Maas, Directeur