8 Betontoppers op reis naar San Francisco

Tijdens de FEBE Elements Awards 2018 maakten we de winnaars van de studentenwedstijd ‘Haal meer uit BETON’ bekend. Alle studenten in een bachelor- of masteropleiding bouwkunde of architectuur mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Ze werden uitgedaagd om aan de hand van een video de duurzaamheid en andere voordelen van prefab beton te onderlijnen. Er vielen 4 groepjes in de prijzen waarvan er 2 door een jury en 2 aan de hand van een online voting werden gekozen.

Begin april was het zover. Na een 24 uur durende reis kwamen onze studenten aan in San Francisco, een van de meest duurzame steden ter wereld. Een drukbezet programma nam hen mee naar de mooiste en bekendste trekpleisters van de stad en ruime omgeving. Naast de typisch toeristische activiteiten zoals Alcatraz, de Golden Gate bridge, Napa Valley,… maakten de studenten ook kennis met het gebruik van prefab beton aan de andere kant van de wereld. Ze waren onder meer te gast bij Clark Pacific, éen van de bedrijven die meewerkten aan de bouw van het Apple Spaceship en bezochten een werf van Oldcastle (CRH). Eén van de hoogtepunten was het privébezoek onder leiding van Todd See (WSP) aan de bovenverdieping van de Salesforce Tower, met zijn 326 m het hoogste gebouw van San Francisco. 

De winnende studenten van de reis naar San Francisco waren:
Tamara Vaneukem & Kyle Arfaras (HEH- Haute École en Hainaut- Département Ingénieur Industriel)
Cyprien De Boeck & Charles-Albert Bedoret (ECAM- Haute École Léonard De Vinci)
Dylan Van der Auwera & Maxim Desmet (KU Leuven- Faculteit Ingenieurswetenschappen Sint-Katelijne-Waver)
Robbe Geerts & Siebe Vanhoutte (KU Leuven- Faculteit Ingenieurswetenschappen Sint-Katelijne-Waver)