Congres en Forum Publieke Ruimte

Op 12 maart vond het zesde Congres en Forum Publieke Ruimte plaats. Bijna zevenhonderd deelnemers vonden hun weg naar het ICC Gent voor een dagvullend programma met lezingen, workshops, demo’s en excursies. Keynote speaker Jim Walker (Walk21) hield een vurig pleidooi voor meer ‘walkability’ waarbij de voetganger een centrale positie inneemt in het mobiliteitsbeleid. De apotheose van het congres was de uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs die op grote belangstelling kon rekenen.

Tijdens dit congres werd ook de eerste “Operatie Perforatie” afgesloten met bekendmaking van de winnaars. Aquafin verdeelde 100.000 euro om verspreid over Vlaanderen elf onthardingsprojecten te realiseren en Febestral stelde daarvoor tien keer 100m² waterdoorlatende betonverhardingen ter beschikking. De stand van FEBESTRAL stond in het teken van de fietspadsteen.

Het zevende congres zal plaatsvinden op 17 maart 2020, in het ICC Gent. Het belooft een speciale editie te worden. Noteer alvast de datum! Sfeerbeelden van het congres zijn te bekijken op www.congrespubliekeruimte.info