“In tijden waar de milieuproblematiek herleid wordt tot een CO2-discussie die ieders aandacht opeist, ligt onze focus onvoldoende op water.”

Pefab beton is het aangewezen materiaal om tot een kwalitatieve oplossing te komen.

— Stef Maas

De meteorologische lente is aangebroken. Akkers en velden verslikken zich in grote hoeveelheden hemelwater, werven zijn niet langer zonder laarzen betreedbaar en hier en daar spuien dompelpompen het water dat ze aan vochtige kelders onttrekken. Het zit wel goed met de grondwaterstand, denkt u dan.

Laat een momentopname uw beeld echter niet vertroebelen, u mag zich de volgende zomers wellicht nog vaak
aan waterschaarste verwachten. In tijden waar de milieuproblematiek herleid wordt tot een CO2-discussie
die ieders aandacht opeist, ligt onze focus onvoldoende op water.

Geheel ten onrechte, water is van levensbelang. In deze editie van BETON tonen we hoe oplossingen in
prefab beton een efficiënte infiltratie van het hemelwater mogelijk maken, bij infrastructuurprojecten en bij het inrichten van uw eigen tuin, zonder dat u toegevingen moet doen op het vlak van functionaliteit en esthetiek.

Naast de zorg voor hemelwater is er de zorg voor afvalwater. Als trouwe lezer bent u vertrouwd met het gebruik van betonnen buizen als economische en ecologische oplossing voor het transport van afvalwater naar waterzuiveringsstations. Maar wanneer een aansluiting op de riolering niet mogelijk is, dringen
individuele water zuiveringsinstallaties zich op.

Dan is prefab beton het aangewezen materiaal om tot een kwalitatieve oplossing te komen. Al dat proper water hoort in de grondwatertafel te sijpelen en niet in uw kelder. In dit nummer doen we uit de doeken hoe u een waterdichte kelder met premuren realiseert. Onze leden helpen u graag om diverse hedendaagse uitdagingen aan te pakken. Ook als het om water gaat, zijn zij de aangewezen partners voor uw projecten.