Enjoy Concrete innoveert in samenwerking met Deense topper

Na de vele toepassingen met ultrahogesterktebeton (UHSB) voor meubilair, pakt Enjoy Concrete nu voor het eerst uit met XL-formaat producten in UHSB. Daarvoor werken ze samen met het Deense Aalborg Cementir Holding.Na 8 maanden studie werden midden april de eerste superslanke kaderterrassen in UHSB geleverd in Oostende. Op korte termijn staan ook al twee andere UHSB-projecten op de agenda. “Het eindresultaat moet leiden naar spraakmakende, hedendaagse architecturale projecten met een strak en minimalistisch ontwerp”, aldus zaakvoerder Bernard Joye.

De Scandinavische markt staat verder inzake terrassen in UHSB en leverde al 20.000 elementen in USHB. Bernard Joye: “UHSB heeft een druksterkte die gelijk is aan die van staal. Dit laat ontwerpers toe om volledig buiten de lijnen te kleuren. Deze innovatie resulteert meteen in een fijne luchtige gevel in plaats van de massiviteit zoals we ze kennen.”

Enjoy Concrete werkte bij de uitrol van zijn UHSB-ambities niet alleen samen met Aalborg Cementir Holding, maar ook met het architectenbureau KVarch, de studiebureaus Util en Cobe en met aannemer Gedan.