Prefer investeert in nieuwe fabriek op zijn site in Hermalle-sous-Huy

In 2016 nam Prefer, filiaal van de Luikse groep Portier, het bedrijf Chantier Bertrand over. Sindsdien zag het nieuwe FEBE-lid de verkoop van zijn betonblokken verdubbelen. “Onze maximale capaciteit van 6,5 miljoen verkochte blokken per jaar was bereikt,” aldus directeur Raphaël Grimont. “Om aan deze groeiende vraag te voldoen, maar ook om te diversifiëren, hebben we besloten om onze site in Hermalle-sous-Huy te reorganiseren.”

Met een investering van 7,5 miljoen euro kan Prefer nu zijn productiecapaciteit verdrievoudigen en wordt het gamma uitgebreid. Grimont: “Naast betonblokken, die vooral in de bouw worden gebruikt, kunnen we bijvoorbeeld ook stoepranden voor wegen produceren.” Ondanks het feit dat de nieuwe fabriek opende aan het begin van de lockdown, kan men van een succes spreken en nam Prefer intussen een extra medewerker in dienst.