ecobeton water technologies nv viert 110de verjaardag met inhoudelijke boodschap

“Voluit inzetten op beter en efficiënter waterbeheer voor het te laat is.”

Op woensdag 2 september vierde ecobeton water technologies nv haar 110-jarig bestaan.

Voor die gelegenheid organiseerde het bedrijf uit Sint-Truiden een inhoudelijk programma, dat ingaat op de problemen van en oplossingen voor de droogte op korte en lange termijn. Diverse sprekers kwamen hun visie uiteenzetten, in aanwezigheid van tal van prominenten, waaronder em. prof. dr. ir. Jean Berlamont.

Eén van de key success factors van het 110-jarig bestaan van dit bedrijf, is de voortdurende inzet op technologie, door de jaren heen,” aldus commercieel directeur Jill Aquilani. “Met onze ‘concepts that drive society’ bieden wij klimaatadaptieve productoplos-singen en geassocieerde services aan particulieren, gemeentes, bedrijven en overheden, om tegemoet te komen aan de waterpro-blematiek. Mede daardoor heeft ecobeton water technologies nv een prominente positie met betrekking tot de centrale oplossingen voor water en milieu.

Jill Aquilani benadrukt nog dat dit debat broodnodig is: “België is één van de Europese landen die het zwaarst wordt getroffen door extreme droogte. Vlaanderen scoort, op 3 regio,s na, het slechtst op het vlak van waterbeschikbaarheid. Elke druppel telt.”