Beton beschermt fietsers en voetgangers in Hasselt

Beton beschermt. Dit mogen we letterlijk nemen, zelfs bij de heraanleg van de kruising tussen de Grote Ring (R71) en de Universiteitslaan (N702) op de Ring van Hasselt. Deze werkzaamheden, uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer en de openbare vervoersmaatschappij De Lijn, bestaan uit het verbeteren van de doorstroming van het verkeer en het beschermen van de zwakke weggebruikers.

Concreet wordt er onder het kruispunt een tunnel voor het openbaar vervoer aangelegd. In de toekomst zal dit traject ook gewijd zijn aan de nieuwe hogesnelheidstramlijn in het kader van het “Spartacusproject”. Om dit werk uit te voeren, deden de ontwerpers een beroep op de expertise van Webeco, een lid van de FEBE. Webeco leverde indrukwekkende elementen voor de bouw van deze tunnel met behulp van prefab beton.

Dankzij deze werkzaamheden, die in mei 2019 van start gingen, zullen ook fietsers en voetgangers veilig de weg kunnen oversteken – het is juister om te zeggen dat ze eronderdoor zullen gaan. Drie nieuwe tunnels zorgen voor een aantal nieuwe, veilige verbindingen naar recreatiegebieden zoals Plopsa Indoor en de Ethias Arena. Er zal ook speciale aandacht worden besteed aan de bestaande tunnel door de verlichting ervan te verbeteren.