Herbekijk de digitale workshop ‘Architectonisch beton-vriendelijk ontwerpen.’

Ter gelegenheid van de Digital Concrete Day op 22 oktober 2020 sloegen NAV en FEBELARCH de handen in elkaar en werkten een digitale workshop uit rond het ontwerpen en bouwen met architectonisch beton.

Tijdens deze sessie, opgebouwd in 5 delen, lichtte Vincent Termote in naam van FEBELARCH de basisregels toe die gelden bij het ontwerp, de uitvoering en de nazorg. Elke architect streeft ernaar om het project te realiseren dat zo dicht mogelijk aansluit bij de verwachtingen. Deze workshop reikte de tools aan om tot een ontwerp te komen dat zonder belangrijke wijzigingen in architectonisch beton gerealiseerd kan worden.

Architect Edwin Remmerie van Binst Architects bracht het architecturale verhaal van WOODS. Hij lichtte daarbij zijn ervaringen toe rond het ontwerpen met prefab beton en toetste de theorie aan de praktijk.

INHOUD:

Waarom architectonisch beton: De meerwaarde // Eigen aan prefab
Stabiliteit: Aanhangen – verankeren // Zelfdragend
Detaillering: Regenwater // Voegen
Voor een goed resultaat: Voorschrijven – Charter // Bescherming en nazorg

Je kan de digitale workshop herbekijken op onderstaande link:

https://www.gbb-bbg.be/nl/concrete-day-2020/workshops/workshop-ii-architecture/

De volledige Digital Concrete Day – met een algemene sessie en nog andere boeiende workshops vind je via deze link:

https://www.gbb-bbg.be/nl/concrete-day-2020/