Werknemers Lithobeton nv fietsen 6.000 kilometer in twee weken

Lithobeton draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, maar ook de werknemers lieten zich tijdens de Testkaravaan van hun meest duurzame kant zien. 24 van de 115 werknemers fietsten samen zomaar even 6.000 kilometer, tijdens de twee weken dat ze deelnamen aan de Testkaravaan. Deze campagne van de provincie West-Vlaanderen promoot duurzaam woon-werkverkeer. Werknemers kunnen gedurende twee weken gratis een brede waaier aan vervoermiddelen testen.

De Testkaravaan was twee weken te gast bij Lithobeton en dat werd een groot succes.

Tom Bulcke, gedelegeerd bestuurder van Lithobeton: “Verschillende werknemers komen al naar het werk met de fiets, maar via dit project krijgen ook medewerkers die twijfelen de kans om de mogelijkheden daarvan te testen. Duurzaamheid is belangrijk voor onze productie, maar ook voor onze organisatie. We willen daarom nu en in de toekomst een goede partner van de overheden zijn. Hun inspanningen voor de aanleg van fietspaden en veilige herinrichting van de bijhorende fietsinfrastructuur kunnen we alleen maar toejuichen”. Het experiment werd afgesloten met een slotevenement, waarop Lithobeton zijn signaaltegels voor verkeer mooi in de kijker plaatste.