Eloy kiest voor ecologische transitie onder begeleiding van experten

In november diende de groep Eloy een dossier in met het oog op de begeleiding van een ecologische transitie, door erkende experten van het Waals Gewest.

Eloy is trots te melden dat het bedrijf als één van de drie werd geselecteerd om deel te nemen aan het traject. In totaal zullen 30 actoren het traject volgen, waarvan het merendeel uit de publieke sector.

“Duurzaamheid zit in het DNA van Eloy”, stelt Olivier Eloy. “Zo doen we sinds enkele decennia aan goed waterbeheer. We werken met lokale arbeidskrachten. We kiezen zoveel mogelijk ecologische oplossingen, zoals zonnepanelen om de productie van stroom te voorzien, gebruik van hybride machines op de werf, een recyclagesysteem zonder lozing. Dat laatste is voor een betoncentrale uniek in België.”

Concreet zal deze steun Eloy in staat stellen een professioneel en gestructureerd antwoord te geven op een van de doelstellingen van de groep, namelijk een erkende speler te zijn op het gebied van milieu en maatschappij.