Ebema krijgt ruimte voor uitbreiding

Ebema, producent van betonnen bestratingsmaterialen, krijgt de lang verwachte ruimte om de bedrijfsactiviteiten fors uit te breiden. Dankzij een hertekening van de ruimtelijke ordening krijgt het Zutendaalse bedrijventerrein van Ebema er 5 ha bij. Door de aanpassing van het terrein kan de fabrikant ook beter gebruik maken van de binnenvaart via het aangrenzende Albertkanaal. De beslissing om het terrein op die manier te herschikken, sluit aan bij de ambitie van minister Lydia Peeters en de Vlaamse regering om meer ruimte te geven aan watergebonden ondernemen.

Ebema zal een deel van de extra ruimte benutten om ’s nachts vrachtwagens te laden voor een snellere bevoorrading van de klanten. “Dankzij de aanpassing van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan krijgen we niet alleen daar de nodige ruimte voor, maar ook om nieuwe activiteiten op te starten”, aldus bestuurder Ludo Panis. “Ebema verbetert doorgaans de ruimte van de klanten, deze keer gaat het over de ruimte van ons eigen bedrijf. De aanpassing komt ook de ontwikkeling van het aangrenzende natuurgebied ten goede. We verbeteren dus tegelijkertijd de omgeving én de samenleving. Een perfecte win-win situatie!”