Ebema wint tweemaal Prijs Publieke Ruimte 2021

Elk jaar reikt Infopunt Publieke Ruimte een onderscheiding uit aan de ‘beste’ openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en vakkundige uitvoering van het project.  Tijdens het online Congres Publieke Ruimte op 1 juni vielen Stadspark De Motten in Tongeren en de heraangelegde dorpskern van Rijmenam in de prijzen in respectievelijk de categorieën ‘Beste stedelijke publieke ruimte’ en ‘Beste landelijke publieke ruimte’.

Juryvoorzitter Jan Vilain:

“De Motten is een toonbeeld van een geslaagd hedendaags stadspark.

De heraanleg heeft een hoge beeldkwaliteit waarbij straatmeubilair, verhardingen en beplanting in harmonie zijn. Het veelvuldig toepassen van vaste planten in openbare ruimten is vernieuwend en fleurt het dorp letterlijk op.”

You may also like...