Gert Van Cauwenbergh van Fingo is Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar

© Ken Pimontel

Gert Van Cauwenbergh werd op 15 april tijdens een online awarduitreiking uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar. Hij is de stuwende kracht achter het familiebedrijf Fingo, toonaangevende producent van gewapende en voorgespannen betonwelfsels. Fingo werd in 1946 opgericht door Marcel en Gerard Van Cauwenbergh. In 1980 nam Gerards zoon Marc de algemene leiding van de firma over. Hij zorgde voor expansie, onder meer met de productie van gladde welfsels en voorgespannen welfsels. Gert nam de fakkel van hem over. Het bedrijf heeft vestigingen in Malle, in Ham bij Tessenderlo en in Messelbroek, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem.

De jonge ondernemer reageert trots op zijn overwinning: “Mijn ouders hebben mij de kans gegeven om het familiebedrijf over te nemen. Ik ben fier dat ik als derde generatie de waarden van het bedrijf kan blijven uitdragen. We hebben ervoor gezorgd dat de juiste mensen op de juiste plaats zijn terechtgekomen. Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf. Dit is echt een prijs voor het hele team.”