Producent van breedplaten Predalco breidt productiehal uit

Predalco produceert niet alleen breedplaten maar ook betonbalken, kolommen en wapeningskorven. Aan de anderhalf jaar oude productiehal waar deze elementen gemaakt worden, komt 500 m² extra productieruimte. Deze ruimte wordt de verbinding tussen de tweede en derde fabriek van Predalco in Lokeren.

De nieuwe ruimte herbergt een wapeningsmachine die de manuele handelingen bij de productie van wapeningskorven minimaliseert en mogelijke fouten uitsluit. Tot nu toe werden de beugels van de korven manueel over de langsstaven geschoven en op de juiste positie geplaatst. De nieuwe machine bereidt de wapeningskorven voor betonbalken voor, door de beugels aan elkaar te lassen met een dunne wapening. Vervolgens kan de hoofdwapening eenvoudig worden ingeschoven. Tegelijkertijd investeert het bedrijf in extra batterijbekistingen met een lengte van 12 m. Daardoor kan Predalco dagelijks 10 extra gewapende balken en kolommen produceren, wat het dagtotaal op 30 stuks brengt.