Afscheid van Luc Lemmens

[02/08/1962 – 12/07/2021]

Op 17 juli namen we afscheid Luc Lemmens, eigenaar en bezieler van de Tubobel groep. Luc was naast een dynamische ondernemer ook voorzitter van FEBELCO, lid van de Raad van Beheer van FEBE en lid van het directiecomité.

Luc Lemmens deed zijn intrede in de Belgische betonsector, eind 2010, met de overname van Bovin Beton en Natuursteen. Tot dan had hij vanuit de Antwerpse haven een succesvolle carrière als Natiebaas van de Zuidnatie uitgebouwd. Zijn wil om te ondernemen in het rioleringssegment van de betonsector werd eind 2011 bevestigd met de overname van Tubobel nv, producent van buizen en putten in Tessenderlo. Met de overname van het volledige Stradus Aqua in 2018 beschikte Luc over 5 productiesites en werd hij onbetwiste marktleider binnen dit segment van de betonindustrie.

Luc was een geëngageerde en enthousiaste ondernemer. Reeds in 2012 werd hij voorzitter van FEBELCO, de vereniging binnen FEBE die de belangen van de producenten van betonnen buizen en putten behartigt. Vanaf dat moment sprak hij niet langer enkel voor zijn eigen bedrijf maar voor een ganse sector. Een pet die met het verstrijken van de tijd steeds beter paste. In 2013 werd Luc ook beheerder van de Federatie zelf en stippelde mee de koers van de ganse betonindustrie uit. Een periode waarin we de kans kregen om hem als professional en als mens te ontdekken en appreciëren.

Luc zal ons bijblijven als iemand die steeds veel vertrouwen gaf en die vertrok vanuit zijn eigen sterkte en de sterkte van zijn team en zijn bedrijf. Het was iemand met een uitgesproken mening, op veel vlakken, die zijn visie sterk verdedigde maar met een open geest discussies voerde, om ruimte te maken voor consensus.

We betuigen langs deze weg ons medeleven met zijn echtgenote, zijn kinderen en alle medewerkers van de Tubobel groep.