Winnaar Precast in Landscape – Skate Park – Genk

Op het skatepark in Genk vind je multifunctionele zitbanken die daarnaast ook visueel aantrekkelijk zijn.

Je kan er lekker op liggen, leunen, zitten of kruipen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent.

Beide modellen ‘Comfy’ en de ‘Chill’ hebben een bijzonder design en lenen zich uitstekend voor een veelheid aan toepassingen: op pleinen, in het groen, nabij sport- en speelterreinen voor jongeren, op festivals… noem maar op.

Ideaal voor het skatepark in Genk, waar een eenvoudige constructie is gebruikt. Maar de afzonderlijke elementen laten toe om veel patronen en configuraties te maken. Je kunt ze dus op verschillende plaatsen en manieren gebruiken.

Dit is straatmeubilair dat zich onderscheidt. Zoals ook steden als Genk zich steeds willen onderscheiden. Maar uiteraard dient het gekozen ontwerp ook praktisch te zijn.

Beton is een zeer duurzaam materiaal dat de tand des tijds prima doorstaat. De bolle vorm van de bank zorgt ervoor dat er nooit water op blijft staan. Je zit droog en er is geen ander materiaal nodig voor een aangenaam zitcomfort. Bovendien zijn de banken compleet afgerond zodat de kans op beschadiging minimaal is. Je krijgt er letterlijk geen hoek af!

Een esthetisch, slijtvast en onderhoudsvriendelijk zitelement dat vandalismebestendig is. Dat is ruimte verbeteren met creatieve oplossingen. Wat wil je als stad nog meer?

DE JURY > De ene ziet dit als een kunstwerk, de andere als een designerstuk. In elk geval is dit een 2.0 versie van een zitbank: de originele vorm, de ronde afwerking en de aangepaste kleur maken deze bank tot een pronkstuk op het skatepark. Zowel liggend, zittend of al skatend kan van deze bank genoten worden. De robuustheid van het beton verzekert een lange levensduur. Het out-of-the-box denken heeft geleid tot een nieuwe benadering van betonnen zitbanken. De vorm laat veel variatie toe, waardoor elk stuk uniek wordt en zijn plaats opeist in de omgeving.

  • Architect: Ebema nv
  • Aannemer:Stad Genk
  • Opdrachtgever: Stad Genk
  • Prefab beton: Ebema nv