TUBOBEL-group werkt aan een lagere CO2-uitstoot

© Tubobel Group

TUBOBEL-group en BETOLAR, een Finse onderneming die alternatieven voor cement produceert, gaan samenwerken om betonproducten met een lagere CO2-uitstoot te produceren. TUBOBEL-group implementeerde het Geoprime®-concept van BETOLAR voor de productie van betonnen buizen. Tijdens de eerste jaren van de overeenkomst heeft de betonfabrikant het exclusieve recht om het concept en de chemische stoffen voor Geoprime® te gebruiken in producten voor de Belgische markt.

De vervaardiging van rioleringsbuizen, de productgroep die als eerste in productie wordt genomen, is reeds op industriële schaal getest. De producten zijn onderworpen aan uitvoerige kwaliteitscontroles. De productie zal geleidelijk uitgebreid worden naar andere productgroepen, zoals straatstenen en andere infrastructuurproducten.

De Europese Green Deal zette ook de TUBOBEL-group aan om op zoek te gaan naar oplossingen om haar carbon footprint te verminderen. Met de introductie van Geoprime® is de TUBOBEL-group een pionier in haar marktsegement. Voor BETOLAR is dit een manier om haar internationale handelspositie te versterken.