“Verandering is de enige constante”

“Verandering is de enige constante.” De uitspraak wordt toegedicht aan de Griekse filosoof Heraclitus (500 v. Chr.). Hij kon zich wellicht niet voorstellen aan welke versnelling die verandering onderhevig zou zijn en hoe die zich 2.500 jaar later zou manifesteren. Vandaag zou de klimaatverandering de grootste trigger moeten zijn om alles wat we doen ernstig te evalueren en waar nodig aan te passen. Beton biedt als meest gebruikte materiaal ter wereld de meeste kansen om bij te dragen tot klimaatmitigatie en -adaptatie en zou alleen daarom al het geprivilegieerde materiaal moeten zijn. Onze vastberadenheid om die kansen te benutten leidt tot nieuwe inzichten, nieuwe recepten en nieuwe producten. Of het nu gaat om gebouwen, structuren, infrastructuur of landschapsinrichting, op elk vlak denken onze leden, producenten van prefab beton, na hoe ze kunnen bijdragen tot het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken. Een oefening die resulteert in… verandering.

Ook ons magazine BETON verandert. We verlaten de beproefde formule waarbij we in elk nummer één specifiek thema behandelden, een werkwijze die ertoe leidde dat bepaalde marktsegmenten onder- of overbelicht werden. Met deze vernieuwde indeling trachten we in elk nummer iedere lezer te inspireren, ongeacht zijn/haar specialisatie. We leggen vanaf nu de focus op de wijze waarop prefab beton bijdraagt tot beter leven, wonen, werken … met daarbij de nodige aandacht voor mens en techniek.

We zijn er zeker van dat deze kleine veranderingen u kunnen bekoren. Uw reacties en suggesties zijn overigens steeds welkom op sma@febe.be.

Ik wens u allen alvast een fijne zomer!

Stef Maas, Directeur