Architectura.be publiceert podcast over prefab beton

Op 9 juni 2022 publiceerde Architectura.be, in samenwerking met FEBE, een podcast waarin prefab beton gekaderd wordt in de huidige evoluties binnen de bouwsector. Architectura.be nodigde Sonja Cuypers (CEO van Ebema en voorzitter van FEBESTRAL), Vincent Kerkstoel (Bestuurder van Groep KERKSTOEL en voorzitter van FEBE) en Dirk Engelen (COO van BINST ARCHITECTS) uit om hierover van gedachten te wisselen.

Architect Juliaan Lampens zei ooit: “Als ik mijn bouwplannen met ter plaatse gestort beton wou laten goedkeuren, vermeldde ik op de plannen niet dat het beton was, maar ter plaatse gestorte natuursteen.” In deze podcast gaat het dan wel over prefab beton, maar ook daar zijn de vooroordelen nog steeds aanwezig. Welke vooroordelen kloppen en welke niet? In de podcast rond prefab beton beantwoorden drie experts in het vakgebied al deze vragen. Heel gevarieerde thema’s komen aan bod:

  • De bouwsector staat onder tijdsdruk. Ook de grondstofprijzen en de bouwkost blijven alsmaar stijgen. Biedt prefabricatie daar een antwoord op?
  • Efficiëntie en kwaliteit werpen alleszins heel wat gewicht in de weegschaal in het voordeel van prefab. Maar de techniek staat ook nog voor uitdagingen. Is prefab toepasbaar in elk soort project?
  • Biedt prefab voldoende ontwerpvrijheid?
  • Wijzen innovaties als ‘augmented reality’ of robotisering steeds meer in de richting van prefab?
  • Welke positie neemt prefab beton in als we spreken over duurzaamheid en circulariteit?

Nog niet geabonneerd? Surf naar www.architectura.be en verzeker jezelf van deze boeiende podcast!