The Dutch Vault [FOTOREPORTAGE] – Prefab beton waarborgt de veiligheid

Waar bij ECA Oostende het beton grotendeels zichtbaar blijft, bouwde de Willy Naessens Group voor The Dutch Vault een bunker waarbij het beton langs de buitenkant volledig aan het oog is onttrokken, middels een ‘gouden’ façade. De constructie in prefab beton speelt nochtans een cruciale rol voor de beveiliging van ‘The Dutch Vault’. Het gebouw vervangt het historische muntgebouw in Utrecht en is de nieuwe plek waar binnen- en buitenlandse munten worden vervaardigd en gestockeerd. Aan de binnenkant is het prefab beton wel volledig zichtbaar gelaten, wat een gevoel van een veilige bunker creëert. Deze fotoreeks toont het geslaagde contrast tussen binnen en buiten.

The Dutch Vault Houten (NL), 2020

Opdrachtgever: Koninklijke Nederlandse Munt (NL)
Architect: wilma wastiau bv
Aannemer: Willy Naessens Industriebouw BV (Nederland)
Studiebureau: Willy Naessens Industriebouw BV (Nederland)
Prefab beton elementen: Group Willy Naessens nv