Van Maercke Prefabstart productie van voorgespannen betonelementen

Van Maercke Prefab nv levert sinds kort eigen voorgespannen elementen. De nieuwe lijnen die het bedrijf daartoe installeerde, vormen een logische stap in de groeistrategie. Van Maercke Prefab levert volledige projecten in de logistiek, de retail en de industriële markt. Plant Manager Tom Vanherreweghe verklaart: “Logistieke projecten vragen naar steeds grotere overspanningen. Deze haal je enkel door de elementen voor te spannen. Het is een grote troef om voorgespannen elementen aan te kunnen bieden. Dit betekent een verdere ontzorging voor de klant. Het kunnen produceren van voorgespannen brugdekliggers is meer dan een ‘nice to have’. De infra- en wegenwerken vormen immers de grootste en best verspreide tak van het moederbedrijf Stadsbader nv.”