Podcast over prefab beton genomineerd voor een Podcast Award!

De FEBE-Architectura podcast over prefab beton werd genomineerd voor een ‘Belgian Podcast Award’ in de categorie ‘Smartest Podcast’, een categorie waarin technologie, wetenschap en leren centraal staan.

De prefab beton podcast gaat over de vooroordelen waarmee de sector nog steeds kampt en gaat in op actuele uitdagingen waaronder:

  • Prefab beton als antwoord op tijdsdruk en stijgende grondstofprijzen;
  • Toepasbaarheid van prefab beton;
  • Prefab beton en ontwerpvrijheid;
  • De druk van augmented reality en robotisering richting prefab;
  • Prefab beton en duurzaamheid en circulariteit.

Architectura.be nodigde Sonja Kuypers (voorzitter van FEBESTRAL), Vincent Kerkstoel (voorzitter van FEBE) en Dirk Engelen (COO van BINST ARCHITECTS) uit om hierover van gedachten te wisselen.

Dat deze podcast het ondanks het eerder kleine bereik genomineerd werd, naast bijvoorbeeld de Universiteit van Vlaanderen, is een opsteker. De nominatie bevestigt de informatieve en educatieve waarde van de podcast.

De award ging uiteindelijk naar de podcast Vrolijke Vr€kken, een podcast over hoe je geld kan besparen, gemaakt door twee redacteurs van het Nieuwsblad.

U kan de podcast nog steeds beluisteren op www.architectura.be/nl/podcasts/

The Belgian Podcast Awards zetten jaarlijks de beste Belgische podcastproducties in de kijker. Daarmee willen de organisatoren talent erkennen en het bereik van de beste podcasts van ons land vergroten.