Kanaal Z filmt bij O Beton

© FEBE

Ook de burger kan zijn steentje bijdragen aan oplossingen voor de huidige klimaatuitdagingen, bijvoorbeeld door het strikt scheiden van vuil en hemelwater op zijn eigen perceel. Het vuile water kan via een septische put afgevoerd worden naar de riolering of behandeld worden in een IBA als er geen riolering beschikbaar is. Het hemelwater kan maximaal worden hergebruikt en/of ter plaatse worden geïnfiltreerd. Voor beide waterstromen zijn er allerhande prefab betonnen producten beschikbaar.

In de reeks Z-Bouw, ondersteund door de vzw BENOR, wijdt kanaal Z een aflevering aan deze opportuniteit en legt daarbij de focus op het gebruik van kwaliteitsvolle materialen binnen de bouw. Voor deze opname werd beroep gedaan op de expertise van de heren Jurgen Vanhee van Fluvius en Jan Lauwers van O Beton. O Beton was tevens gastheer voor deze aflevering, die 23 maart jl. werd uitgezonden.

Via de zoekterm “Z-Bouw” kan u deze en andere afleveringen herbekijken op de website van Kanaal Z (https://trends.knack.be/kanaal-z).