Ecobeton water technologies investeert in de toekomst

Ecobeton water technologies uit Sint-Truiden breidt uit door een nieuwe productiehal te openen waar de Ecopaths® (modulaire, duurzame fiets- en voetpaden) zullen worden geproduceerd. De Ecopaths® werden in november 2023 uitgeroepen tot hét product Made in Limburg uit meer dan 400 innoverende producten. De nieuwe productielijn zorgt voor een bijkomende tewerkstelling van vijf personen en werd geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Jo Brouns.

De opening van de nieuwe productielijn, een investering van 3,7 miljoen euro, stelt ecobeton water technologies in staat om jaarlijks tot 40.000 m2 prefab fiets- en voetpaden te produceren. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten laat ecobeton water technologies zich inspireren door de uitdagingen die onze maatschappelijke problemen m.b.t. geluidsoverlast, de openbare ruimten en de gevolgen van de klimatologische wijzigingen, met name inzake waterbeheer, vormen. Door deze nieuwe productielijn van Ecopaths® investeert ecobeton water technologies mee in de ambitie van de Vlaamse overheid om te evolueren naar een modal shift van dertig procent – meer dan dertig procent van de verplaatsingen met de fiets – waarbij comfortabele, veilige fietspaden een absolute must zijn. (RPI)