Stefan Van Buggenhout neemt het roer over bij BIBM

De Europese Federatie van de Betonindustrie (BIBM) heeft een nieuwe voorzitter: Stefan Van Buggenhout, de Managing Director van CRH Structural Concrete Belgium. Hij werd verkozen tijdens het driejaarlijkse congres van BIBM, dat plaatsvond van 27 tot 29 september 2023 in Amsterdam. Hij is de derde Belg die deze prestigieuze positie bekleedt, na Patrick Declerck (2011-2014) en Raf Bulcke (1981-1984).

Stefan Van Buggenhout heeft al een lange carrière in de betonsector. Hij is sinds 2012 de Managing Director van CRH Structural Concrete Belgium,. Hij was zeven jaar lang voorzitter van FEBE (2014-2020) en is momenteel ondervoorzitter van onze organisatie.

Stefan Van Buggenhout zal zijn mandaat als voorzitter van BIBM uitoefenen tot 2026. Hij zal zich focussen op de Europese uitdagingen van de betonsector, zoals de energietransitie, de circulaire economie en de digitale transformatie. Hij zal ook werken aan een sterkere samenwerking tussen de leden en de andere actoren in de bouwsector.

Het secretariaat van FEBE feliciteert Stefan Van Buggenhout namens alle leden en wenst hem veel succes in zijn nieuwe rol.