Waarmee kom je dit jaar buiten?

De voorjaarstrends in landschaps- en tuinaanleg

De eerste zonnige dagen zijn aangebroken, en de stands van BATIBOUW opgebroken. Voor uw klanten wenkt het buitenleven op twee stappen van de achter- of voordeur. Voor u, tuinaannemer, architect of studiebureau, breken spannende tijden aan, want hun buitenkamer, oprit of terras moeten dringend worden (her)aangelegd. Beton biedt daarvoor een heleboel mogelijkheden die passen bij elke kleur, van grasgroen tot houtbruin. Hier zijn de trends van het voorjaar van 2019.

© studio-vision.be

Beton kijkt over het muurtje

Beton is een (h)eerlijk product. Het is vervaardigd met lokale materialen, vorstbestendig en onderhoudsvriendelijk. Gooi het een keer over een andere boeg en laat uw klanten kennismaken met de nieuwe look-and-feel van beton. De gekende strakgrijze betonkleur nam een kijkje over het muurtje en is haast niet te onderscheiden van andere materialen.

© Marlux

Een trend van het moment is beton dat er uitziet als warm verweerd hout, maar er niet de schaduwkantjes van heeft. Dus geen mosgroei, gladheid, kromtrekken of splinters. Deze terrastegels van beton flirten met een houtuitstraling in verschillende tinten.

Als het mooi is, kijken mensen graag achterom. Retro bekoort in alle tijden, en dit voorjaar is dat de cementtegel die je nog in de hal, woonkamer of keuken van goed bewaarde huizen aantreft. De retrobetontegel bekleedt nu ook het buitenterras met dezelfde nostalgie. Sommige van zijn motieven doen Zuiders aan. Een knipoog naar de Spaanse dorpshuizen of Italiaanse palazzi waar ze al eeuwen in de mode zijn.

Verkiezen uw klanten een terras dat zich naadloos in de omgeving inpast? Hier is de organische look, die op een haast natuurlijke manier met grassen als deze harmonieert.

Beton dat nog verder over het muurtje kijkt? Geen enkel probleem. Beton dat knipoogt naar de fotografie bijvoorbeeld. U geeft het terras of de buitenkamer van uw klanten een verrassende dimensie met tegels waarop foto’s staan die ze zelf hebben genomen. Zo hebben ze hun kinderen, geliefden of favoriete plekjes altijd in hun blikveld. 

Grootschalige elementen vinden steeds nieuwe constellaties

Hoe groter de betontegel, hoe ruimer het buitengevoel. Met rechthoekige of vierkante reuzentegels doet u de beperkende voegen vervagen. U kunt ze bovendien laten samenspelen met andere materialen of inbedden in een los verband. Puur en strak leiden ze de bezoeker naar de voordeur.

Van 2D naar 3D

Tuininrichting gaat uiteraard over meer dan verharding en tegels. Elegante elementen, die bovendien vorstbestendig zijn, geven de tuin extra cachet. Keuze genoeg in het betongamma, van elegante objecten om het zwembad mee af te boorden of te accentueren tot elementen die hoogteverschillen overbruggen of te accentueren tot elementen die hoogteverschillen overbruggen of zones afbakenen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *