Infinity – Kirchberg

Infinity in Kirchberg (LU) werd omgevormd naar prefab omwille van de snelheid en kreeg een nominatie.

Het Infinity-project is gelegen op het Kirchbergplateau in Luxemburg, in het hart van de Europese instellingen. Het bestaat uit twee torens en een winkelcentrum, samen goed voor ongeveer 45.000 m². Het bestaat uit drie gebouwen: twee torens en een winkelcentrum.

De kantoortoren is 52 m hoog en de woontoren is 100 m hoog. Die laatste is de hoogste woontoren van Luxemburg. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden via het winkelcentrum.

De geometrie van het project is elegant en verfijnd. De daken kruisen elkaar als een Möbius-lus, vandaar de naam Infinity, waardoor een gigantisch groendak in het midden ontstaat. Een royaal buitenplein creëert een aangename ontmoetingsplaats en strekt zich uit tot buiten de site via een monumentale trap.

De structuur is voor het grootste deel opgetrokken in prefab beton. Enkel de centrale kernen werden ter plaatse gestort. Het budget en de doorlooptijd zijn door het verregaande gebruik van prefabricatie sterk geoptimaliseerd.

Ook de exploiteerbare oppervlakken zijn gemaximaliseerd, met name door de afmetingen van de constructie-elementen te verkleinen middels het gebruik van zeer hoge sterkte beton.

De complexe geometrie van de gebouwen vereiste een zeer grondige studie van de prefabricatiedetails, geval per geval, om een esthetische afwerking en een bijzonder eenvoudige uitvoering te garanderen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *