Princess Renaissance – Antwerpen

Princess Renaissance in Antwerpen verdiende een nominatie voor haar out-of-the-box toepassing van prefab beton.

Wie de belevingsruimtes van de Antwerpse winkels van Princess betreedt, ervaart een waar ‘zen’-gevoel. De boetieks zijn enigszins afgezonderd van de dagelijkse stress van de dynamische modestad en haar drukke Meir. Mede door de materiaalkeuze vormen ze oases van warmte en rust.

De winkel ‘Renaissance’ werd in 2018 deels onder handen genomen. Bij haar wedergeboorte bleek prefab beton het ideale materiaal om het trendy en frisse karakter te accentueren.

De tuin verbindt de verschillende winkels. Een geprefabriceerde betonnen wand, voorzien van 384 ronde openingen, zorgt voor een transparante scheiding zodat iedere boetiek haar eigenheid behoudt.

De binnenruimte van Renaissance kreeg een monumentaal karakter door een betonnen colonnade en nodigt klanten uit om dichterbij te komen.

Vlakken van uitgewassen beton in een 5 centimeter brede omlijsting van glad beton bekleden de oude kolommen en zijwanden of worden aangewend om zitnissen te creëren. De gladde vlakken stralen brutaliteit uit. Een strak ontwerp, maar met een gewenste hoeveelheid luchtbellen; de gecontroleerde imperfectie. Het gebruik van prefab beton werd ingegeven door de complexiteit van de elementen en de strakke planning. De verplaatsbare prefab elementen laten een flexibele indeling van de ruimte toe.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *