R.Plaza – Roeselare

De jury nomineerde R.Plaza in Roeselare omdat werd nagedacht over functiewisselingen in de toekomst.

R.plaza is een dense en multifunctionele ontwikkeling van vier gebouwen met een mix van retail, business, care en leisure.

Gezien de diversiteit aan functies in de gebouwen, en vanwege de gewenste flexibiliteit, werd gekozen voor een logisch gebouwgrid, dat diverse invullingen toelaat. Omwille van het duurzaamheidsaspect en de bouwsnel­heid is gekozen voor een eenvoudige geprefabriceerde betonstructuur. Die is bewust zichtbaar gelaten in het interieur en wordt gecombineerd met materialen met een hoge afwerkingsgraad. Ook in de buitenaanleg wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde betonnen elementen.

Afhankelijk van de inplanting is gekozen voor open of eerder gesloten gevels in wit architectonisch beton, met opvallende schuine dagkanten. Deze ritmeren het geheel en laten alle mogelijkheden open voor de binneninrichting van het gebouw. De vormgeving van de betonpanelen verleent het gebouw een verfijnde esthetiek en zorgt voor een spel van licht en schaduw. Door hun elegantie en finesse verschijnen de vier witte betongebouwen aldus als een fris geheel langs de Rijksweg.

You may also like...