Stadspark De Motten – Tongeren

Stadspark ‘De Motten’ in Tongeren werd met zijn klimaatrobuust ontwerp laureaat in de categorie ‘Precast in Landscape’.

Bij de omvorming van het stadspark ‘De Motten’ wensten de Stad Tongeren, de Vlaamse Milieumaatschappij en Fluvius een opgefriste ontmoetingsplaats te realiseren, met ruimte voor recreatie. Centraal in dit ontwerp staat de nieuwe loop van de rivier Jeker.

De oplossingen in prefab beton geven een duurzaam, veilig, comfortabel én harmonieus karakter aan het park. Betonstraatstenen in drie tinten maken van de promenade die langs de Jeker loopt een uniform geheel. Ter hoogte van de schoolomgeving combineren de zitkubussen veiligheid en comfort. Schuine geprefabriceerde keerwanden in zichtbeton werken het hoogteverschil aan één van de pleintjes stijlvol weg.

De aanleg van de nieuwe parkings gebeurde met donkere betonstraatstenen in combinatie met robuuste waterpasserende betontegels die zorgen voor een groen accent.

Een aaneenschakeling van bijna 700 m aan prefab zitbanken vormt de absolute blikvanger. Deze elementen met een variërende zitbreedte zijn uitgevoerd in licht opgeruwd architectonisch beton en plaatselijk bekleed met hout. Ze staan garant voor een optimale waterbeleving langsheen de Jeker.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *