The Edge – Werchter

The Edge in Werchter werd genomineerd met zijn unieke grasdal in de vorm van een W.

Er werd een park met een dubbele functie gerealiseerd: enerzijds een festivalterrein waar tijdens de zomer occasioneel hoogdynamische festivalactiviteiten kunnen plaatsvinden en anderzijds een publiek park gedurende de rest van het jaar.

In het park werd een dreefstructuur aangelegd, waardoor verschillende landschapskamers ontstaan, waaronder de hoofd-inkomzone aan de Werchterse­steenweg. Dit was voorheen een lager gelegen, oneffen grindzone.

De zones werden vervangen door gras, geplaatst in betonnen, waterdoorlatende grasdallen. Voor dit project werd een speciale grasdal ontwikkeld in de vorm van een ‘W’, verwijzend naar de gemeente Werchter.

Het gebruik van prefab beton verhoogt het loopcomfort en vermindert het struikelgevaar voor de festivalganger op deze belangrijke vluchtroute.

Het prefab beton verleent eveneens draagkracht aan deze zone. Ondanks het feit dat dit gebied autovrij is, moet het bij de opbouw van het festival voldoende stabiliteit bieden aan het rollend materieel.

De grasdallen lieten bovendien toe om een mooie aansluiting te maken op de boomroosters en op de lage paaltjes langs de steenweg.

De inkomzone is, mede dankzij de fabrikant van de grasdallen, een goed functionerende, mooie en unieke toegang tot het landschapspark geworden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *